top of page

Cal pelar o no el fuet?

“Jo em menjo el fuet amb pell, i tu?” aquesta és una de les múltiples qüestions que es poden debatre sobre el consum de l’embotit.


Existeixen diferències entre els experts en la matèria, però hi ha dos aspectes que tenen en comú, la qualitat de la carn i el tipus de cobertura són fonamentals per respondre bé la pregunta. No té comparació la cobertura del fuet amb tripa natural que sintètica, ja que aquesta última no sempre és comestible.


Els experts recomanen treure sempre la pell quan és sintètica, i en el cas de la pell natural, que sigui el consumidor qui decideixi com gaudir del fuet, amb “pela” o sense.

Tot i que a Catalunya el 95% del fuet sigui elaborat amb tripa natural, el consumidor acostuma a desconèixer quina tipologia de cobertura compra, de manera que l’episodi més comú és conservar-ne la pell.


Dins la tripa natural el debat està obert, hi ha qui prefereix treure-la per degustar més bé el producte i no aportar més elements que alterin el seu sabor, i hi ha els que pensen que mantenir-la és imprescindible per aconseguir el cruixent i la textura especial de l’embotit.


En tots dos casos la decisió depèn del gust, i la pregunta segueix sobre la taula: prefereixes degustar el fuet amb o sense tripa natural?

bottom of page